X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Elveția a cîștigat Eurovision 2024 cu piesa „The Code”

12 mai. 01:49   Showbiz
3625 0

Elveția a cîștigat finala Eurovision 2024, care s-a desfășurat sîmbătă seara la Malmo, Suedia.

Piesa The Code, interpretată de Nemo din Elveția a devenit cîștigătoarea concursului Eurovision 2024, acumulînd 591 de puncte.

Trofelul i-a fost înmînat cîștigătorului de cîntăreața suedeză Loreen.

Pe locul doi s-a plasat Croația, cu 547 de puncte, iar pe locul trei - Ucraina, care a acumulat 453 de puncte.


Potrivit caselor de pariuri, melodia Croației a fost printre favorite la cîștigarea trofeului, iar pe locul doi a fost plasată Elveția, urmată de Ucraina și Irlanda.

La competiția din acest an au participat reprezentanți ai 25 de țări. Evenimentul nu s-a lăsat fără scandal. Astfel, artistul olandez Joost Klein, a fost descalificat de la Eurovision Song Contest 2024, după ce o membră a echipei de producție a depus o plîngere împotriva cîntărețului, denunțînd un incident, care a avut loc în culisele evenimentului.

Malmö a găzduit Concursul Muzical Eurovision pentru a treia oară, fiind adus aici și în 2013 de cîntăreața Loreen, care a cîștigat competiția de două ori. Suedia a cîștigat Eurovision de șapte ori, depășind recordul deținut pînă anul trecut de Irlanda.

Amintim că interpreta Natalia Barbu, care a reprezentat Republica Moldova în acest an, nu a reușit să se califice în finala concursului Eurovision, ediția 2024.

2
1
0
2
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?