Transnistria stiri: 1398
Preşedintele stiri: 4043

Pavel Filip, acuzații grave în adresa Guvernului Sandu

30 iul. 2019,, 07:40   Politică
5009 7

Fostul premier Pavel Filip aduce acuzații grave la adresa noului Guvern. Acesta spune că așa zisele reușite.

„Am citit cu mirare despre ”reușitele” noului Guvern, care într-o lună a reușit să rezolve probleme care nici nu existau. Declarații lipsite de conținut, fără fapte concrete, doar vorbe. Mă simt obligat să fac cîteva precizări. Noul guvern spune:

-”Eliminăm din sistem oamenii corupți și căutăm profesioniști integri pentru funcții-cheie în stat”. FALS. De fapt, ați dat afară doar într-o singură zi 65 funcționari, ca să vă puteți instala în fotolii propriii membri de partid. În plus, după ce guvernul i-a dat afară, unii dintre acești funcționari au fost angajați deja în ministere, la președinție sau la Curtea Constituțională. Erau ei ”oamenii corupți” din sistem sau totuși profesioniști? Ipocrizie politică.

- ”Am deblocat asistența financiară, ca să putem plăti salariile în continuare”. FALS. Vă reamintesc, atunci cînd PD a plecat de la guvernare, am lăsat în buget 3 miliarde de lei, dar și pensii, salarii și alte plăți sociale achitate integral. Nu mai mințiți oamenii cu aceste populisme.

- ”Am reluat dialogul bilateral și am organizat ședințe interministeriale cu Guvernul Romîniei. FALS. Dialogul cu Romînia nu a fost înghețat pînă acum. Din contra, am avut o relație foarte bună cu Bucureștiul, care ne-a fost alături, frățește, în nenumărate rînduri. Despre proiectele comune (gazoductul, renovarea grădinițelor, Sala cu Orgă, Muzeul de Arte, autostrăzi și poduri, eliminarea tarifelor de roaming, etc) am discutat chiar la ultima ședință comună de Guverne, la București, acum jumătate de an. Tot în perioada guvernării PD, Banca Transilvania a venit pe piața de la noi, iar leul moldovenesc a trecut Prutul, fiind acceptat pentru schimb valutar în Romînia. Apropierea de Romînia se face prin lucruri și proiecte concrete, nu prin declarații, dragi guvernanți.


- ”Am deblocat construcția gazoductului. FALS. Construcția gazoductului Ungheni-Chișinău nu a fost blocată. Cînd am plecat de la guvernare, am fost informat de colegi că lucrările decurg conform termenelor stabilite. Fără întîrzieri și blocaje. Dacă ați blocat ACUM, de cînd sînteți la guvernare, construcția gazoductului, atunci da, e bine că ați deblocat-o.

- ” Am deblocat relația cu un partener strategic, Ucraina. FALS. Relațiile cu Kievul nu au fost probabil nicicînd mai bune decît în perioada guvernării PDM. Dovadă sînt controalele comune la frontieră, pentru prima dată în istoria țării inclusiv pe segmentul transnistrean, dar și faptul că am obținut ca transportatorii de mărfuri și pasageri să se poată afla pe teritoriul Ucrainei timp de 180 zile în jumătate de an.

- ”Am adus experți internaționali ăn domeniul justiției”. Și noi am adus. Să sperăm că ceipe care i-ați adus acum vor livra și rezultate. Încetați să aburiți oamenii și apucați-vă de lucru. Operațiunea ”dezoligarhizarea” s-a încheiat cu succes. Felicitări. Acum începe operațiunea ”re-oligarhizarea”. Cu un lucru sînt de acord însă: ”Schimbarea este prea importantă ca să o ratăm din cauza erorilor comise în grabă”. Da, aveți dreptate, comiteți prea multe erori. Comise în grabă sau nu, tot erori rămîn, în urma cărora pierd cetățenii”, se arată într-o postare pe Facebook.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?