X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4063

Maia Sandu, de Ziua Internațională a Mediului: "Un mediu sănătos nu este un lux"

5 iun. 10:53   Politică
2527 1

De Ziua Internațională a Mediului, șefa statului a venit cu un mesaj în care a menționat că e bine să conștientizăm și să atragem atenția asupra lucrurilor importante, notează Noi.md.

„Un mediu sănătos nu este un lux, este o necesitate vitală și avem consens la nivel de societate că trebuie să creștem suprafețele împădurite. Pădurile înseamnă sănătatea pămîntului, apei, aerului și sănătatea cetățenilor noștri”, a afirmat Președinta Maia Sandu.

Șefa statului le-a mulțumit celor peste 6000 de persoane care au participat la campania de împădurire din această primăvară și tuturor celor din anul precedent - silvicultori, muncitori, voluntari, reprezentanți ai comunității ecologiste, tuturor cetățenilor care au grijă de natură.

Maia Sandu a subliniat că, în semn de recunoștință, a decis să înmîneze mai multor angajați ai Agenției „Moldsilva” și întreprinderilor silvice medalia „Meritul Civic” pentru contribuția pe care au avut-o la protejarea naturii.

Șefa statului a punctat că în anul 2023 au fost plantate șapte mii de hectare de pădure, mult mai mult decît în trecut și speră să fie continuată împădurirea cu ritmuri accelerate.


„Ne-am propus să plantăm 145 de mii ha în următorii 10 ani! Să plantăm păduri și să avem grijă de păduri!”, a mai specificat șefa statului.

6
1
1
3
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?