X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Anunț de ultimă oră de la Dodon: Există progres substanțial în dosarul miliardului

14 mai. 2020,, 12:50   Politică
7791 19

În timpul apropiat, cei implicați în frauda bancară vor ajunge acolo unde trebuie, a declarat președintele Igor Dodon, în urma ședinței de astăzi a Consiliului Suprem de Securitate, notează Noi.md.

Șeful statului a declarat că toate încercările de investigare a furtului miliardului din ultimii ani au fost mimate, inclusiv raportul Kroll a fost "o filieră greșită" pentru organele Procuraturii.

Dodon a precizat că la răspundere vor fi trași nu doar cei care au sustras banii, dar și funcționarii care au pregătit cadrul legal pentru a favoriza punerea în practică a schemelor. El a remarcat că în viitorul apropiat vor urma acțiuni concrete în acest dosar.

„Foști miniștri ai Economiei au pregătit cadrul legal pentru furtul miliardului. Pe parcursul ultimelor 2, 3 luni Procuratura și organele de investigație au pus sub învinuire 10 bancheri, au avut loc percheziții în mai multe instituții. Există progres substanțial în ceea ce ține de invetigarea fraudei bancare. Cei care au comis aceste încălcări, care ne privesc acum și înțeleg despre ce vorbim. Și concetățenii care așteaptă de la noi rezultate concrete, în timpul apropiat, toți vor ajunge acolo unde trebuie”, a declarat Igor Dodon.

"Hoții trebui să stea la pușcărie. Nu doar acei care la etapa finală au apărut în investigație, dar și cei care au pregătit toată legislația, fiind în funcția de miniștri și membri ai Comitetului de stabilitate financiară", a adăugat președintele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?