X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Pentru organizarea audierilor în dosarul „furtului miliardului” nu a ajuns un vot

12 iul. 2018,, 10:49   Politică
3161 2

Partidele de opoziție au cerut astăzi organizarea audierilor parlamentare la subiectul recuperării mijloacelor financiare fraudate, notează Noi.md.

Solicitarea a fost expusă de socialiști și susținută de colegii lor din PLDM, PL și PCRM. Deputatul PSRM Vasile Bolea a menționat că societatea trebuie să fi informată despre evoluția procesului de recuperare a banilor, în condițiile în care numai în acest an datoria pusă pe umerii contribuabililor va constitui circa 800 de milioane de lei.

„Au trecut patru ani de la acel vestit furt, dar pînă acum nu cunoaștem detalii referitoare la sumele recuperate, ca urmare a acestor investigații. În ultima perioadă se vorbește în presă despre averea fostului premier, în jurul căreia se spune că se dă o bătălie mare. Tot în presă se spune că primarul de Orhei și-a cumpărat avioane în urma furtului”, a argumentat el.

Deputații liberal-democrați au reiterat că strategia de recuperare a banilor fraudați este un fumigen. „Atît Procuratura Generală, cît și CNA, de fapt, nu înțeleg problema. Citiți atent memorandumul semnat cu UE și condițiile prevăzute privind recuperarea mijloacelor. Autoritățile fie nu înțeleg, fie acoperă această fraudă majoră”, a remarcat deputatul Iurie Țap.

„Susținem această inițiativă, cetățenii merită să-și cunoască eroii. Rezultatele anchatei trebuie să fie cunoscute”, a spus, la rîndul său, deputatul PL Roman Boțan.


Deputații comuniști au cerut ca, pe lîngă procurorul general și directorul CNA, la audieri să participe și reprezentanții Băncii Naționale.

Pentru includerea acestui subiect pe ordinea de zi a ședinței plenare nu a ajuns un vot. Inițiativa a fost susțină de 42 de deputați, deși erau necesar 43 de voturi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?