Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Borșevici: Moldova are o singură cale de salvare – în sus și înainte!

3 apr. 2022,, 01:30   Politică
4801 0

Profesorul și diplomatul Victor Borșevici nu este indiferent față de ceea ce se întîmplă în lume și, cel mai important, în țara sa natală. El și-a împărtășit gîndurile pe pagina sa de socializare.

Borșevici compară Evul Mediu și lumea modernă:

"Evul Mediu... Progresul antichității s-a încheiat cu obscurantism și sălbăticie. M-am uitat în jur – un tablou similar: progresul fără precedent amenință să se transforme într-o amăgire și sălbăticie și mai mare a Homo Sapiens ... Elitele înnebunesc din cauza super profiturilor, oamenii sărăcesc văzînd cu ochii, falsificarea informațiilor, bunurilor și serviciilor - enormă... Nu există garanții a proprietății, încrederii în acorduri și valute, legămintelor..."

Borșevici consideră că omenirea nu trebuie să se întoarcă înapoi, să degradeze și să rămînă locuitori obișnuiți, ci dimpotrivă - trebuie să se dezvolte, să evolueze și să se miște doar înainte:

"Strămoșii sînt ridiculizați... cine a îndrăznit, acela a mîncat, viața locuitorilor este lipsită de valoare ... un alt Ev Mediu – o epocă întunecată sub umbra progresului strălucit ... Uitați-vă la hartă și veți vedea că Moldova noastră se află chiar în mijlocul Europei de la oceanul Atlantic la munții Ural ... În care Europă ar trebui să ne mutăm, cînd sîntem ca o gaură de covrig, în centru cu picioarele atîrnate? Rămîne o singură cale de salvare - în sus și înainte pe calea strămoșilor! Drumul Nostru este construit prin sudoarea și sîngele lor, dăruirea și dragostea pentru aproape...", crede diplomatul.

21
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?