X 
Transnistria stiri: 1363
Eurovision stiri: 499

Vocea poporului: Starea de urgență, prelungită pentru a zecea oară. Cum apreciați această decizie?

30 sep. 2023,, 12:00   Vocea poporului
3025 0

La 2 octombrie, regimul stării de urgență va fi prelungit pentru încă 60 de zile. Este pentru a 10-a oară cînd se prelungește starea de urgență în Republica Moldova. La 21 septembrie, parlamentul s-a pronunțat din nou în favoarea unei noi prelungiri a stării de urgență. Noi.md i-a întrebat pe trecătorii din stradă dacă cetățenii sînt gata să trăiască permanent în stare de urgență și ce părere au despre această decizie a autorităților.

Părerile au fost împărțite, ca de obicei. Unii cetățeni consideră că Guvernul procedează corect și încearcă să protejeze țara de războiul din țara vecină, în timp ce alții nu sînt de acord cu această decizie, argumentînd că este mai ușor să treci unele legi în stare de urgență fără a informa cetățenii.

"Cred că este în regulă. Să fie liniște, dacă au decis așa. Este în regulă, acceptăm totul ca oameni conștiincioși ai țării noastre."

"Ar trebui să ne facem propria politică și să nu ne uităm la vecinii noștri. Dacă ne uităm tot timpul la vecinii noștri, ne vom pierde țara."


"Și dacă războiul va dura douăzeci de ani, sîntem aproape în stare de război. Așa că starea de urgență ar trebui să dureze atîta timp cît există un război în vecinătate."

"Atîta timp cît există un război alături, cred că este o decizie rațională."

"În această stare de urgență, este ușor să adopți legi care nu sînt dorite de oamenii de rînd. Deja toată viața este în stare de urgență, deja trebuie să ne schimbăm și să lucrăm cumva."

"Cred că este o decizie corectă. Situația este dificilă în țară și este necesar să se ia măsuri."

"Ei vor să facă ce vor ei, astfel încît oamenii să nu știe cu adevărat ce se face. Totul este clar aici. Nimeni nu știe nimic, nimeni nu vede nimic."

"După părerea mea, acest lucru este bun pentru Moldova, pentru că în Ucraina este un război aproape de noi și ne afectează în mod negativ. Și noi trebuie să ne protejăm țara pentru a fi în siguranță. Dacă nu o facem, atunci vom avea multe probleme atunci cînd nu a fost stare de urgență, pentru că în timpul stării de urgență sîntem mai protejați. Și cred că acesta este un lucru foarte bun și ar trebui să existe o stare de urgență ori de cîte ori este necesar."

2
0
0
0
53

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?