X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Voronin: "Noi sîntem împotriva pierderii suveranității interne a țării"

6 feb. 03:00   Politică
2859 0

Partidul Comuniștilor salută stabilirea unor relații normale între Republica Moldova și statele Uniunii Europene, dar se pronunță pentru dezvoltarea republicii ca stat suveran și independent, în sensul deplin al cuvîntului, și este împotriva pierderii suveranității interne prin integrarea europeană.

O astfel de opinie a exprimat fostul președinte al Republicii Moldova, liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, în cadrul unui post de televiziune, relatează Noi.md.

Potrivit lui, comuniștii se pronunță pentru integrarea Republicii Moldova în spațiul european, relații normale cu statele UE în domeniul comercial, economic, social, cultural și în alte domenii, precum și pentru libera circulație a persoanelor.

În același timp, după cum a menționat Vladimir Voronin, comuniștii sînt împotriva pierderii suveranității interne a țării prin integrarea europeană, împotriva faptului ca autoritățile moldovenești să se supună, de exemplu autorităților române, în toate aspectele și așa mai departe.

"Eu sînt pentru dezvoltarea internă a Moldovei. Sînt pentru dezvoltarea Republicii Moldova ca stat suveran și independent în sensul deplin al cuvîntului. Dacă o astfel de integrare europeană va avea loc, bineînțeles că ar trebui să o salutăm cu toții", a declarat fostul președinte al Moldovei și liderul Partidului Comuniștilor.


În opinia sa, dacă Moldova va adera la UE, cel mai important beneficiu va fi libertatea de circulație a cetățenilor săi.

31
1
0
1
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?