X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Voronin, despre decizia CEDO cu privire la postul de televiziune NIT

7 apr. 2022,, 17:25   Politică
2799 0

După două zile de la publicarea deciziei CEDO cu privire la fostul postul de televiziune NIT, afiliat comuniștilor, Vladimir Voronin a venit cu o reacție. Comunistul și-a expus poziția în plenul Parlamentului.

„Referitor la CEDO, după 10 ani, cu privire la postul de televiziune NIT. Acolo este corupție, mafie. Eu cer scuze domnul președinte (n.r. Igor Grosu, președintele Parlamentului), dar vreau să reamintesc că am vorbit în sala mare la APCE și am spus că toată corupția noastră și cea cu care luptăm noi se naște aici, adică la APCE de la Strasbourg. Și toți au tăcut, nimeni nu a spus nimic”, a comentat Voronin, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Comunistul Vladimir Voronin a făcut această remarcă în contextul dezbaterilor pe marginea proiectului de lege privind securitatea spațiului informațional din Republica Moldova.

TV8 precizează că fostul post de televiziune NIT, afiliat comuniștilor, a pierdut procesul la CEDO împotriva Republicii Moldova. Compania de televiziune s-a plîns că revocarea licenței de emisie a constituit o încălcare a libertății de exprimare și a dreptului la respectul proprietății. NIT cerut Curții să examineze, în particular, dacă legislația națională putea impune o obligație de neutralitate și imparțialitate în buletinele de știri a unei televiziuni private ce difuzează pe frecvențe naționale.

8
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?