X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Vlad Plahotniuc, judecat „prin corespondență” - sechestru-record aplicat de procurori

30 mai. 2023,, 16:30   Politică
3251 1

Dosarul „Frauda Bancară”, episodul imputat fostul lider democrat, Vlad Plahotniuc, a ajuns pe masa magstraților.

Ex-liderul PDM, Vlad Plahotniuc, urmează să fie judecat în lipsă, după ce Curtea de Apel Chișinău a respins recursul avocaților.

Curtea de Apel Chișinău a menținut fără modificări încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin care a fost admis demersul Procuraturii Anticorupție privind autorizarea finalizării urmăririi penale în lipsa învinuitului Vladimir Plahotniuc în dosarul “Frauda bancară”.

Plahotniuc Vladimir a fost pus sub acuzare pentru crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie și spălarea banilor.

Episodul incriminat acestuia are ca referință perioada anilor 2013-2015, atunci cînd învinuitul a primit în conturi, prin intermediul companiilor rezidente fondate de Ilan Șor prin persoane interpuse, mijloace financiare în sumă de peste 39 milioane dolari SUA și 3,5 milioane Euro, care aveau ca origine, credite bancare obținute fraudulos de la BC „Unibank” SA, BC „Banca Socială” SA și BC „Banca de Economii” SA.


În cadrul acestei cauze penale, a fost aplicat sechestru pe bunuri al căror beneficiar efectiv este Vladimir Plahotniuc în valoare totală de mai mult de un miliard de lei”, punctează procurorii, transmite anticoruptie.md.

Momentan, peste 60 de persoane au statut de învinuit în dosarul „Frauda bancară”.

Procuratura Anticorupție, inclusiv cu suportul ARBI, a aplicat sechestre pe active în valoare de circa 6,4 miliarde de lei, inclusiv în afara Republicii Moldova, pentru recuperarea prejudiciului cauzat ca rezultat al realizării Fraudei.

11
4
2
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?