X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Veronica Dragalin și Ion Munteanu, în discuții cu șefa Parchetului European

17 noi. 2022,, 14:16   Politică
1174 0

Procurorul General interimar, Ion Munteanu și Procurorul șef al Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin au efectuat o vizită de lucru la Parchetul European (EPPO), în Luxemburg, unde s-au întîlnit cu șefa Parchetului European, Laura Codruța Köveși.

Subiectele întîlnirii au vizat investigarea cauzelor de corupție de nivel înalt și oportunitatea colaborării dintre autoritățile din Republica Moldova și Parchetul European, subliniind necesitatea unui parteneriat durabil, atît în sensul schimbului de experiență, cît și sub forma cooperării operaționale în investigarea cazurilor care țin de competența EPPO, în contextul Acordului de lucru, semnat între instituții la data de 13 iulie 2022, la Chișinău.

Procurorul General interimar, Ion Munteanu, în cadrul discuțiilor, a menționat că cercetarea cazurilor de corupție, delapidarea bunurilor statului și recuperarea bunurilor infracționale rămîn obiectivele principale ale Procuraturii Republicii Moldova. Pentru a obține rezultate semnificative în aceste domenii, procurorii din Republica Moldova sînt deschiși să coopereze în materie penală cu procurorii EPPO în vederea obținerii de probe, sechestrării și confiscării bunurilor infracționale, inclusiv prin constituirea unor echipe comune de investigații.

În același context, Procurorul șef al Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a subliniat necesitatea reformării instituției specializate în materie de luptă cu corupția, pentru a-i oferi toate resursele, instrumentele și puterea discreționară necesară în vederea obținerii rezultatelor semnificative în contracararea corupției în Republica Moldova. Dna Dragalin și-a exprimat deschiderea de a învăța din experiența doamnei Köveși, obținută atît în timpul mandatului său de șef al Direcției Naționale Anticorupție Romîne, cît și în funcția actuală de șef al Parchetului European.

S-a mai discutat despre bunele practici privind transparența, cooperarea internațională, consolidarea și întărirea sistemului Procuraturii, care are datoria de a promova respectarea legii și de a înfăptui justiția în beneficiul cetățenilor.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?