Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1742

Un nou sondaj de opinie: Cine sînt politicieni în care moldovenii au cea mai mare încredere

29 noi. 2021,, 12:07   Politică
39556 15

Maia Sandu și Igor Dodon sînt politicienii în care moldovenii au cea mai mare încredere, arată datele unui sondaj realizat de iData.

În același timp, în rîndul celor mai activi politicieni, vicepremierul, ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu se află la același nivel cu edilul capitalei, Ion Ceban.

Astfel, potrivit datelor sondajului respectiv, 30,6% dintre respondenți au declarat că au încredere în președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Alți 12,8% l-au indicat pe ex-președintele Igor Dodon iar alți 6,1% l-au numit pe liderul Partidului Politic „Șor”, Ilan Șor drept politicianul în care ar avea cea mai mare încredere, transmite Noi.md cu referire la agora.md.

La întrebarea „În opinia dvs., care politician a fost cel mai activ în ultimele 30 de zile”, pe primele două locuri se află Maia Sandu și Igor Dodon, iar pe locul trei este prim-ministra Natalia Gavrilița. În același timp, la egalitate se află vicepremierul, ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu se află la același nivel de activitate cu primarul capitalei, Ion Ceban.

Totodată, 42,7% dintre respondenți consideră că în Republica Moldova, lucrurile merg într-o direcție corectă, în timp ce 45,0%, consideră că este o direcție greșită.


În același timp, în cazul în care duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) ar urma să fie votat de 32,2%, fiind urmat la o diferență de aproape 10% de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor. Alți 6.9% din respondenți ar vota pentru Partidul Politic Partidul „Șor”.

Sondajul este unul reprezentativ la nivel național, eșantionul fiind de 1.047 de respondenți care provin din 367 localități, inclusiv cinci din stînga Nistrului. Eroare maximă admisă este +-2.9%.

Datele au fost colectate în perioada 15 – 25 noiembrie 2021.

7
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий