COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un analist din opoziţie critică "cochetarea" PAS şi PPDA cu "grupul Candu"

Un analist din opoziţie critică "cochetarea" PAS şi PPDA cu "grupul Candu"

Plecarea de la guvernare a Maiei Sandu a determinat schimbarea radicală a agendei politice în Republica Moldova.

Analistul politic Alexei Tulbure, fost ambasador al Moldovei la ONU şi afiliat opoziţiei, consideră că plecarea de la putere a PAS a dus la stagnarea reformelor în mai multe domenii.

„După demiterea guvernului Sandu, s-a schimbat și agenda politică în Republica Moldova și s-a simțit imediat. Deci, fundamentalele și cele mai importante probleme cu care se confruntă societatea, pe care trebuia să le soluționăm și părea că ne-am apucat, mă refer aici la reforma justiției, mă refer la investigații în furtul miliardului, mă refer la tragerea la răspundere a celor care se fac responsabili pentru mai multe crime și încălcări comise în anii anteriori, toate aceste lucruri încet-încet au dispărut din vizorul publicului, au devenit marginale”, a declarat Alexei Tulbure, într-un interviu pentru Europa Liberă.

În acelaşi interviu, Tulbure critică disponibiltatea PAS şi PPDA de a discuta cu “grupul Candu”, desprins din PDM.

“E o pierdere de timp, dar asta-i pierdere de imagine și este contraproductiv, de exemplu, dreapta noastră pro-europeană, PAS, Platforma DA să încerce să promoveze anumite idei pro-europene cu alde Candu, de exemplu, care sînt simbolul anti-europenismului în Republica Moldova.”, a mai spus Alexei Tulbure.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load