X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

UE a pregătit propunerile pentru cadrul de negociere cu Ucraina și Moldova

12 mar. 18:26   Politică
1984 0

La 12 martie, Comisia Europeană a înaintat oficial Consiliului UE propuneri de proiecte de cadre de negocieri - documente care stabilesc liniile directoare și principiile pentru negociere de aderare - pentru Ucraina și Moldova.

Acest lucru, după cum scrie "Европейская правда", este menționat într-un comunicat al Comisiei Europene.

Proiectele de cadre de negociere pentru Ucraina și Republica Moldova se bazează pe experiența extinderilor anterioare și pe negocierile de aderare în curs de desfășurare, "integrează metodologia revizuită de extindere și iau în considerare evoluția acquis-ului UE", se precizează în comunicatul organului executiv al UE.

Aceste documente pentru ambele țări constau în trei părți: 1) principiile pentru negocierile de aderare; 2) conținutul negocierilor; și 3) procedura de negociere.

Acum este de competența Consiliului să își înceapă deliberările interne asupra acestor texte. Odată ce Consiliul a adoptat cadrele de negociere, președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene va prezenta poziția comună a UE convenită în cadrul primei conferințe interguvernamentale cu fiecare țară, marcînd începutul oficial al negocierilor de aderare.


Potrivit presei, aprobarea cadrului de negociere ar putea dura cîteva luni și ar putea avea loc imediat după alegerile pentru Parlamentul European din iunie.

5
2
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?