X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Tcaciuc: Noul Guvern crede că birourile ministeriale vor fi deschise de către ambasadorii UE, SUA și Rusia

10 iun. 2019,, 16:30   Politică
8958 1

Fostul ideolog al Partidului Comunist, istoricul Mark Tcaciuc a comentat situația politică actuală din țară și a cerut oamenilor să iasă de pe rețelele sociale în străzi.

”Regimul Plahotniuc-Candu-Filip-Sîrbu-Reșetnicov cade.Este clar că pentru mulți dintre noi, noua majoritate parlamentară și noul guvern sînt prea departe de noțiunile de guvern onest, corect și puternic, care ar trebui să înlocuiască conducerea oligarhică. Dar acest nou guvern deja creează condiții legale pentru ca noi, cetățenii, să putem influența în cele din urmă procesul democratic, fără șantaj, mită și intimidare să participăm la alegeri libere, să avem încredere în sistemul nostru judiciar, să criticăm în mod liber orice politicieni și cel mai important să credem în posibilitatea unor schimbări pozitive în Republica Moldova.
Ceea ce se întîmplă acum în Moldova nu este un conflict între vechiul și noul guvern, între unii politicieni și partide politice. Este un conflict dintre cei care dețin forțat puterea și poporul Republicii Moldova”, a declarat Mark Tcaciuc.

”Anume de aceea a venit timpul să ieșim din rețelele sociale, să nu mai fim atît de deștepți și să așteptăm ca deciziile mature și înțelepte să apară undeva în birourile cuiva. Acestea nu vor apărea atît timp cît noi vom rămîne pe poziția de observatori”, a menționat Tcaciuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?