Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4059

Dron: ”Atunci cînd cumperi produse de proveniență străină faci export de capital”

26 mar. 06:00   Societate
2223 0

Atunci cînd cumperi produse de proveniență străină faci export de capital, aici în Republica Moldova nu îți rămîne nimic.

Declarațiile au fost făcute de avocatul Ion Dron în cadrul emisiunii ”De Facto”.

”În condițiile în care tu statul Republica Moldova ai nevoie de bani și nu te poți împrumuta pe extern, te împrumuți pe interior. Atunci cînd ai elitele naționale te împrumuți la un procent rezonabil, una e să te împrumuți la un străin cu 10% și alt de la fratele cu 3%. În condițiile Republicii Moldova, cînd țara nu se poate împrumuta pe extern, ea se împrumută pe interior de la bancherii străini care dau împrumuturi cu 20%, cînd în străinătate este cu 9%. În condițiile cînd ai împrumuturi mari, bancherii au devenit latifundiari, stăpîni ai resurselor și ingineria energetică, conducte, infrastructură, Portului Giurgiulești și altele. Aceste companii astăzi nu mai sînt în mîinile bancherilor, dar sînt în mîinile unor companii transfrontaliere care urmăresc pînă la urmă distrugerea a tot ce înseamnă business-ul mic și mijlociu și constituirea unui monopol. Republica Moldova va deveni în scurt timp un Kaufland întreg, sau va deveni o altă întreprindere. Era mai bine cînd era și magazinul de la colț, pentru că acolo mai erau și niște locuri de muncă, mai erau și niște produse autohtone și e altceva cînd mergi și cumperi tot ce înseamnă proveniență de undeva dar nu produse autohtone. Să fie clar un lucru, atunci cînd cumperi produse de proveniență străină faci export de capital, aici nu îți rămîne nimic”, a declarat avocatul.

Totodată, Ion Dron, a spus că în țara noastră încă mai este așteptată acea elită cu adevărat naționalistă care ar putea să lupte pe picior de egalitate cu acest curent străin care a invadat Republica Moldova.

„Acest curent suveran este acum o necesitate pentru cei care au sentimentul pronunțat de auto-conservare, de a supraviețui asupra acestui tăvăluc numit neo-liberal care vine peste noi care îți ia istoria, care îți ia memoria istorică, care îți ia identitatea ta etincă și trece chiar pînă la identitatea ta biologică. Dacă nu avem capacitatea, vocația, nu avem nici o șansă, acest curent în Republica Moldova nu este reprezentat, clasa politică 90% sînt gestionați, ghidați, trimiși pentru interesele altcuiva, iar o elită cu adevărat națională pe scena din Republica Moldova încă mai rămîne de așteptat. Nu că nu ar exista, dar forțele ei sînt deocamdată inegale cu tot ce înseamnă capital străin și logistică străină venită aici pentru a pune sub control acest teritoriu”, a mai spus Dron.


20
1
0
4
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?