Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Tauber, eliberată din arest la domiciliu

17 iul. 2023,, 19:10   Politică
4181 0

Deputata fostului partid Șor, care a fost declarat neconstituțional, Marina Tauber a fost eliberată din arest la domiciliu, sub control judiciar, pentru a treia oară.

Decizia a fost luată de magistrata de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, Olga Bejenari, în cadrul ședinței de luni, 17 iulie, în cauza penală de învinuire a Marinei Tauber și a Partidului Politic „Șor” pe patru capete de acuzare, pentru falsificarea rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale și a partidului politic și acceptarea finanțării ilegale din partea unui grup criminal organizat.

„Încă o victorie pentru echipa noastră – echipa lui Ilan Șor! Decizia de astăzi de a mă pune sub control judiciar este doar un pas spre lumină într-un dosar care ne-a calomniat întreaga echipă”, a scris pe rețelele de socializare deputata partidului dizolvat prin decizia Curții Constituționale, transmite Noi.md cu referire la zdg.md.

Deputata independentă a fost plasată în arest la domiciliu pe 2 mai, după ce a fost reținută la Aeroportul Internațional Chișinău de unde urma să plece spre Tel Aviv, Israel.

La 26 mai 2023, deputații din Parlamentul Republicii Moldova au aprobat cererile procurorului general interimar privind ridicarea imunității Marinei Tauber pe trei capete de acuzare, lipsind-o de imunitate parlamentară.

8
1
0
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?