Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4068

Dragalin a spus la ce etapă e dosarul scurgerilor din dosarul Șor

28 mar. 07:45   Societate
3002 0

Șefa Procuraturii Anticorupție (PA) Veronica Dragalin, a venit cu detalii din dosarul de finanțare ilegală a Partidului „Șor”.

Potrivit acesteia, cercul de persoane care ar fi putut scurge informații, după care Ilan Șor a declarat că vor urma rețineri și percheziții cu implicarea mai multor membri ai formațiunii, face parte din 4 instituții - Procuratura Anticorupție, Centrul Național Anticorupție, SIS și Judecătoria Ciocana. Declarațiile au fost făcute de Dragalin la emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, notează unimedia.

„Persoanele care au fost vizate au statut în dosarul penal. Conform strategiei pe acest caz s-a mers cu persoana juridică pe acest caz - Partidul Șor și Marina Tauber, persoana din cel mai înalt nivel al acestei formațiuni. S-a mers cu cele mai culpabile persoane din dosar și mai departe urmează să fie terminate episoade și să fie trimise în judecată dacă sînt suficiente probe de a demonstra vinovăția.

Se lucrează și pe parcurs vom anunța dacă ajungem la următoarea etapă - de a fi trimise în judecată”, a scris Dragalin.

„Sînt patru opțiuni de unde ar fi putut avea loc scurgerea. În acel moment dosarul era în gestiune, lucra PA împreună cu CNA și SIS și judecătorii de instrucție.


Cercul de persoane care cunoșteau cine anume erau vizați erau din patru instituții - Procuratura Anticorupție, Centrul Național Anticorupție, SIS și Judecătoria Ciocana. Iar aici, cercul de persoane care au scurs această informație, de fapt crește destul de mare, pentru că sînt mai multe persoane la fiecare instituție. Da, a fost pornit un dosar penal, dar mai este încă în gestiune”, a mai adăugat șefa PA.

Reaminitm că în iulie 2022, Procuratura a deschis dosar după ce Ilan Șor a declarat că vor urma rețineri și percheziții cu implicarea mai multor membri ai partidului Șor. „E clar că a fost o scurgere”, a spus Sandu.

2
1
0
1
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?