Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Spînu: „Eu dorm foarte liniștit cu toate deciziile luate”

29 feb. 21:45   Politică
3166 0

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), Andrei Spînu, a comentat pe 29 februarie, în calitate de membru al Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), recentele declarații ale deputatei partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS) Olesea Stamate, cînd a spus că se simte „mai liniștită” că nu a făcut parte din CSE nicio zi.

Spînu declară, în schimb, că se simte „foarte liniștit” și „liber” cu toate deciziile pentru care și-a dat votul. „Am acționat în interesul oamenilor”, a declarat ministrul Andrei Spînu, tot el vicepreședinte PAS, în cadrul emisiunii „Moldova live”, de la Exclusiv TV.

Spînu a fost întrebat, în cadrul emisiunii, cum comentează declarațiile critice ale Olesei Stamate oferite recent în cadrul unei emisiuni televizate, la adresa PAS, inclusiv declarația în care a spus că se simte „mai liniștită” că nu a fost membră a CSE. Spînu i-a sugerat prezentatoarei Exclusiv TV să o întrebe direct pe Olesea Stamate ce a vrut să spună, or, potrivit lui, membrii CSE au acționat „stric” pentru a rezolva lucruri „foarte concrete” fie energetice, fie de securitate, fie ce țin de criza refugiaților, transmite NM.

„Eu sînt foarte liniștit și dorm foarte liniștit cu toate deciziile pe care le-am luat. Nu am niciun dubiu că am acționat în interesul stric al țării, dar în mod special al oamenilor, pentru că cînd se stingea lumina și 80% din țară nu avea energie electrică, vreau să văd un ministru care nu acționa. Sau cînd nu știam dacă vom avea gaz două ierni la rînd, vreau să văd ce avea să facă cineva care se simte cumva incomod. Eu am luat și știu că am fost la multe din deciziile CSE și am votat cu încredere că am luat decizii bune pentru oameni și țară și mă simt foarte bine și liber”, a declarat Andrei Spînu.

Oficialul a fost întrebat, inclusiv, în calitate de vicepreședinte al partidului de guvernare despre zvonurile potrivit cărora PAS și MAN – partid condus de edilul Ion Ceban – ar putea colabora, în viitor. Spînu a spus că nu va răspunde la „întrebări ipotetice” și i-a sugerat jurnalistei să treacă la alte întrebări „care cu adevărat contează”.


„Eu o să am o rugăminte, dacă se poate. Cred că trebuie să creștem un pic maturitatea noastră ca și societate, nu mă refer doar la jurnaliști, în care să ne oprim să comentăm zilnic, oră după oră, zvonistica care apare în mod special pe canelele de telegram. Care, unu, sînt anonime și, doi, peste 90 la sută din informația prezentată acolo este falsă. Cea mai buna propaganda este aceea care conține, pe alocuri și un pic de adevăr. Deja am ajuns în situația și la Minister, și la emisiuni, cînd 90% din timp răspund la tot fel de prostii, că altfel nu am cum să le numesc. Prostii fără nici un fel de probă, fără niciun nume a celor care le propagă. Să ne oprim, sa discutam despre lucruri care cu adevărat contează”, a declarat Andrei Spînu.

4
2
2
0
38

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?