Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

De 4 ani în reparații: Cînd ar putea fi gata drumul Hîncești-Cantemir

19 apr. 13:00   Societate
2011 0

Reparațiile de pe traseul Hîncești - Leova - Cantemir se vor încheia la finele acestui an. Cel puțin, asta promit reprezentanții companiei care efectuează lucrările.

Aceștia sînt convinși că se vor încadra în termenul respectiv, chiar dacă în cei aproape patru ani, de cînd au demarat renovarea drumului care leagă centrul de sudul țării, nu au făcut nici jumătate din volumul necesar de lucrări.

„Acest proiect a început în pandemia de covid 19, a fost greu să se mențină tot efectivul de muncitori, au fost multe incertitudini și am pierdut un an. În următorul an toată lumea știe că a început războiul în Ucraina, prețul materialelor de construcții și aprovizionarea au fost afectate”.

După mai multe solicitări venite de la telespectatori nedumeriți că lucrările începute încă în 2020 pe traseul Hîncești- Leova- Cantemir nu par să se mai sfîrșească, TV8 a realizat o serie de reportaje la acest subiect. Deși proiectul inițial prevedea finalizarea reparațiilor pînă la finele anului trecut, muncitorii au efectuat doar 48% din volumul necesar. Totuși, compania responsabilă de renovarea drumului spune că, pînă la sfîrșitul acestui an, toate lucrările vor fi încheiate.

„Scopul principal este să terminăm tot lucrul pînă la sfîrșitul acestui an. Așa cum am promis și discutat de multe ori la întîlnirile noastre cu Întreprinderea de stat a Drumurilor, dar și cu domnul ministru, am promis să terminăm pînă la sfîrșitul anului curent”.


Reprezentanții companiei recunosc că le-au cerut muncitorilor să lucreze mai rapid, după ce săptămîna trecută, ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a declarat că, dacă pînă la finele lunii curente, lucrările nu vor avansa, contractul cu firma respectivă ar putea fi reziliat.

„Accelerăm progresul. Îl vom îmbunătăți. Aducem multe materiale, dar și personal. Ne vom îmbunătăți viteza și cred că îi vom arăta domnului ministru că sîntem pregătiți să terminăm proiectul în acest an”.

Astăzi Spînu a confirmat ultimatumul.

Traseul Hîncești – Leova - Cantemir are o lungime de 83 km. Valoarea totală a proiectului de renovare a drumului este de peste 56 milioane de euro.

0
1
1
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?