Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Șor reacționează la acuzațiile IDIS "Viitorul"

15 aug. 2018,, 13:01   Politică
6841 1

Achizițiile publice din Orhei se fac în lipsă de transparență și fără consultarea publicului sînt concluziile raportului de monitorizare a achizițiilor publice din Orhei.

După prezentarea acestuia, controversatul om de afaceri Ilan Șor, primarul orașului, a venit cu un comentariu în care susține că autorii se contrazic și afirmă că dacă el a furat din buget, atunci oare cît o furat foștii primari din moment ce, potrivit lui Șor, timp de 28 de ani în oraș nu s-a făcut nimic.

„Oameni ciudați – acest IDIS Viitorul …Sincer, vă contraziceți – ba am furat un miliard și am construit Orheiul, ba l-am construit din bugetul orașului și în același timp l-am furat …Am doar o singură întrebare pentru dvs. – ducînd la absurditate, să spunem că aveți dreptate și am construit orașul din bugetul orașului și o altă parte a acestui buget a fost furat – imaginați-vă dar cît au furat din buget foștii primari ai orașului? Cînd timp de 28 de ani în oraș nu a fost plantată nicio floare și nu a fost reparat niciun trotuar – iar la intrarea în Orhei – pășteau caprele? Nu-mi amintesc de la dvs. nicio „anchetă” pe numele primarilor anteriori ai orașului …

Și asta este tot ceea ce oamenii trebuie să știe despre dvs”, a scris Ilan Șor pe pagina sa de facebook.

Raportul elaborat de IDIS Viitorul a arătat că cele mai mari trei contracte de achiziție publică, în sumă totală de 12.303.230 lei, atribuite de Primăria Orhei, au fost realizate cu nereguli. Experții au invocat lipsa de transparență procesul de contractare a serviciilor. În concluzie, experții sînt de părere că e necesar un control al Inspecției Financiare la Primăria Orhei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?