COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Sesizarea unui deputat: De unde a luat Plahotniuc 100 de milioane de euro?

Sesizarea unui deputat: De unde a luat Plahotniuc 100 de milioane de euro?

Deputatul Blocului ACUM, Dumitru Alaiba, cere Autorității Naționale de Integritate (ANI) să verifice de unde a luat deputatul Vladimir Plahotniuc peste o sută de milioane de euro pe care i-ar fi investit în compania „Vanguard International LTD”, care i-a adus anul trecut venituri din dividente de peste trei milioane de euro.

Alaiba îl acuză pe Plahotniuc că nu a indicat în declarațiile de avere pentru anii trecuți sume atît de mari, care să-i permită să facă investiții impunătoare.

„Beneficiile/dividendele” de peste 3 milioane euro sînt rezultatul unei investiții, sumă care pare a nu fi declarată. Pe piața internațională, randamentul unor asemenea investiții ar putea fi nu mai mult de 2-3%, respectiv, am putea deduce existența unei investiții principale echivalente sumei de aproximativ 100-150 milioane euro.


Dividendele de peste 3 milioane euro nu apar din aer, ci din investiții. Se pare că domnul Plahotniuc, între 2013 și acum, s-a pricopsit cu ceva lichidități. Ar fi bine să clarificăm și sursa acestora”, afirmă Dumitru Alaiba.

Deputatul i-a cerut ANI-ului să inițieze imediat o verificare și să vină cît mai curînd cu informații privind acțiunile întreprinse.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load