X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Sergiu Mocanu explică de ce încă nu au fost extrădați Șor, Plahotniuc și Platon

17 dec. 2021,, 11:14  
4785 4

Liderul Mișcării Antimafie, Sergiu Mocanu, consideră că obținerea de către autoritățile moldovenești a extrădării lui Șor, Plahotniuc și Platon va fi un lucru extrem de greu, în condițiile în care R.Moldova și-a pierdut credibilitatea pe arena internațională, notează Noi.md.

Potrivit lui, în cadrul procesului de examinare a cererilor de extrădare, judecătorii altor state iau în calcul nu doar probele dosarului, dar și la modul în care se face justiție în țara de origine.

„Extrădarea lui Șor, Plahotniuc, Platon, toți acești care au fugit are loc nu din cauza că Procuratura scrie sesizări argumentate sau neargumentate. Cînd un judecător european sau israelian trebuie să adopte o decizie privind extrăderea unei persoane într-o țară, nu se ia în considerare doar probele din dosar, Procuratura poate să le prezinte ideal, ei se uită în ce țară îl trimit. Pe noi nu ne cred pe cuvînt, ei se uită ce facem noi, cum încălcăm drepturile omului la orice pas”, a explicat Mocanu în cadrul emisiunii Puterea a patra.

„Procuratura are vina ei, dar nu în asta e vina lui Stoianoglo, că nu a fost scris așa cum trebuie cererea ceea de extrădare”, a adăugat liderul Antimafie.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?