X 
Criza energetică stiri: 1684
Cutremure stiri: 286

Serebrian a discutat cu șeful Delegației UE despre reglementarea transnistreană

23 ian. 15:33   Politică
1580 0

În data de 23 ianuarie 2023 a avut loc prima întrevedere din acest an dintre Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian cu șeful Delegației Uniunii Europene (UE) în Republica Moldova, Jānis Mažeiks.

Subiecte de discuții au constituit activitățile planificate pentru anul în curs, dinamica preconizată în formatele de dialog Chișinău-Tiraspol, cu precizarea că o nouă întrevedere de lucru a reprezentanților politici va fi propusă pînă la finele lunii februarie curent, precum și abordările autorităților Republicii Moldova pe un spectru de probleme ce preocupă locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului.

S-a menționat despre necesitatea promovării programelor finanțate de UE privind consolidarea măsurilor de încredere ca un element important de stimulare a procesului de reglementare. S-a accentuat, că progresele marcate în parcursul de integrare europeană ale Republicii Moldova cu siguranță vor produce efecte tangibile și în avansarea spre obiectivul de reintegrare a țării.

Referitor la procesul de reglementare transnistreană, Vicepremierul a evidențiat faptul că acesta este interconectat la evoluțiile războiului din Ucraina, realizarea principiilor de democratizare și de demilitarizare a regiunii și implementarea bine gîndită a mecanismelor de reconstituire a spațiilor naționale unice.


De asemenea, s-a evocat deschiderea deplină a Chișinăului de a menține dialogul pe toate platformele de comunicare disponibile în vederea atragerii suportului necesar din partea partenerilor externi, inclusiv a UE, în atingerea dezideratului de reglementare atotcuprinzătoare și pașnică a conflictului transnistrean.

0
0
1
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий