X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Serafim Urechean a comentat protestul fermierilor

20 dec. 2020,, 11:54   Politică
8294 8

Fostul primar al municipiului Chișinău Serafim Urechean a comentat protestul fermierilor, care a avut loc recent în fața sediului Parlamentului.

El și-a exprimat punctul de vedere într-o emisiune cu Nina Dimoglo, relatează point.md.

„Orice persoană are dreptul să-și apere drepturile, să înainteze revendicări în calitate de alegător. Dar acest lucru ar trebui să fie în cadrul culturii generale. Ca cetățean și fost primar al Chișinăului, cînd privesc în ce s-a transformat scuarul din fața Parlamentului, cred că, după proteste, Slusar și toți organizatorii și cei care au chemat la proteste trebuie să restabilească scuarul cu greble, din proprii bani”, a spus Urechean.

Fostul primar și-a exprimat speranța că anul viitor va fi mai bun, dar a reamintit că „în politica agrară moldovenească trei ani din cinci întotdeauna au fost rele”.

„Nimeni nu garantează că anul viitor nu va fi nevoie de subvenții. Nimeni nu știe de unde să obțină acești bani. Ar trebui adoptată o lege privind asigurarea recoltei. În acest an, pierderile de recoltă se ridică la aproximativ 10 miliarde de euro. Potențialul companiilor de asigurări, care trebuie să asigure recolta, este 1 -2 miliarde de lei, nu mai mult. Nu avem companii care să poată asigura pierderea recoltei. Nu vor să asigure recolta și au dreptate. Dar fără aceasta va fi foarte greu”, a adăugat Urechean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?