Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Sandu: Uniunea Europeană a decis să deschidă și mai mult piața sa pentru produsele moldovenești

19 iul. 2022,, 09:51   Politică
3099 0

Președintele Maia Sandu a transmis un mesaj de mulțumire statelor membre UE pentru decizia de ieri a Consiliului European privind majorarea cotei la export pentru unele produse moldovenești.

Șefa statului a precizat că piața europeană este o piață mare, stabilă, bogată și previzibilă, unde putem exporta tot mai mult dacă investim în calitatea produselor. Iar creșterea exporturilor înseamnă creșterea veniturilor companiilor moldovenești și a salariilor, a declarat Sandu.

"Uniunea Europeană este principală piață unde vindem produsele noastre - acolo pleacă 65% din exporturile moldovenești.

Am reușit să ajungem pe această piață datorită relațiilor tot mai strînse cu UE și condițiilor favorabile de acces oferite de Acordul de Liber Schimb. Pentru a ne ajuta să trecem mai ușor peste criza declanșată de războiul din Ucraina, Uniunea Europeană a decis să deschidă și mai mult piața sa pentru produsele moldovenești, oferindu-ne posibilitatea să exportăm în țările UE cantități mai mari fără să achităm taxe vamale.

De aceste facilități vor beneficia exportatorii de roșii, usturoi, struguri de masă, mere, cireșe, prune, suc de struguri. Le mulțumesc statelor membre UE pentru decizia de ieri a Consiliului European - este un gest de solidaritate care ne arată că în aceste timpuri complicate nu suntem singuri.


Piața europeană este o piață mare, stabilă, bogată și previzibilă, unde putem exporta tot mai mult dacă investim în calitatea produselor noastre, dacă suntem competitivi. Iar creșterea exporturilor înseamnă creșterea veniturilor companiilor moldovenești, a salariilor și a numărului locurilor de muncă, a impozitelor plătite în bugetul țării și, respectiv, creșterea resurselor disponibile pentru îmbunătățirea calității vieții oamenilor", a scris Maia Sandu pe rețelele de socializare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?