Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 507
Preşedintele stiri: 4002

Sandu: Prin organizarea Summit-ului, am reușit să îmbunătățim imaginea Republicii Moldova

5 iun. 2023,, 10:20   Politică
3286 2

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, susține o conferință de presă, la care face declarații în urma Summit-ului Comunității Politice Europene (CPE), care s-a desfășurat în data de 1 iunie în Republica Moldova.

"Pe iunie, dragi moldoveni, am scris împreună istorie. Evenimentul din 1 iunie nu vine din norioc, vine din fermitatea cu care ne-am apărat democrația și libertate si din credinta noastră că Moldiova va reuși. Summitul a pus Moldova în centrul Europei și a arătat lumii întregi că noi putem fi mîndri de țara noastră. Vă sînt recunoscătoare tututror! ", a declarat astăzi Maia Sandu.

Președintele a mai spus că Summit-ul din 1 iunie a întrunit 49 de șefi de state, care și-au exprimat susținerea fermă pentru Moldova și pentru calea ei europeană.

"Viitorul nostru este cuprins de incertitudini, iar destinul Moldovei depinde de alegerile pe care le facem zilnic, totuși Summitul ne-a adus cîteva certitudini: Moldova este respectată de europeni, despre Moldova se scrie cu apreciere în presa internațională.

Găzduirea Summ-itului este un semnal clar că Moldova este importantă pentru UE. Într-o perioadă scurtă, am reușit să îmbunătățim considerabil imaginea țării noastre în lume. Moldova nu mai este vazută ca un loc obscur, Moldova este percepută ca un viitor stat membru al UE.

Moldova este în siguranță alături de prietenii țării noastre. Am primit putercnice mesaje de susținere.

În zilele Summit-ului, a fost lansat Misiunea civilă a UE în Moldova, ea va spori la securitatea cibernetică și la contracararea acțiunilor de destabilizare. Am stabilit cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, să încheiem un Acord bilateral de construcție a podului Cosăuți-Iampil", a mai spus Maia Sandu.

Președintele a mulțumit statelor, care au asigurat securitatea aeriană a țării și președintelui Franței, în mod special, carte a propus desfășurarea Summit-ului CPE în Republica Moldova.

"Trebuie să muncim împreună pentru viitorul european al Republicii Moldova. Pentru a reuși avem nevoie de unitate, de alegeri înțelepte și de foarte multă muncă. Avem toate motivele să avem încredere în cetățenii noștri", a mai spus președintele.

Republica Moldova a găzduit cel mai important eveniment politic din istoria sa – Summitul CPE, care a întruni șefi de state, prim-miniștri și înalți oficiali europeni, care au abordat subiecte despre pace, securitate, energetică și conectivitate.

Evenimentul a avut loc în localitatea Bulboaca, la Caselul Mimi.

2
0
0
0
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?