Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Sandu nu crede acuzațiilor aduse lui Spînu: "Povești cu zîne"

16 iun. 2023,, 10:27   Politică
3717 3

Președinta Maia Sandu afirmă că informațiile despre schemele cu gaze și corupție în care ar fi fost implicat Andrei Spînu sînt „speculații”.

„Informațiile ce au apărut în spațiul public au fost vorbe goale. Le-am verificat. Știu ce contracte au fost semnate, cînd au fost semnate, la ce prețuri a cumpărat RM gaze. Sînt lucruri, pe care orice om competent, care vrea să afle adevărul, poate să le verifice”, a declarat președinta, la emisiunea Cutia Neagră, transmite unimedia.info.

„Am auzit speculații, nu am văzut nicio probă serioasă. Cînd îmi sînt prezentate informații, pot să le verific. Informațiile ce au apărut în spațiul public au fost vorbe goale. Le-am verificat. Știu ce contracte au fost semnate, cînd au fost semnate, la ce prețuri a cumpărat RM gaze. Sînt lucruri, pe care orice om competent, care vrea să afle adevărul, poate să le verifice. Dacă vor să asculte povești cu zîne, cei care sînt mai puțin interesați în adevăr și mai puțin specialiști în energetică, e altceva”, a menționat Maia Sandu.

Fostul șef de stat, Igor Dodon a declarat că „Andrei Spînu a convins-o pe pe Maia Sandu să procure iarna gaz scump în cantități mari, deși toată lumea spunea că primăvara gazul se va ieftini”. „Ori ea nu se pricepe, ori Maia Grigorievna e „в теме” și „в доле”. a comentat Dodon, în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4.

Politicianul Renato Usatîi a declarat că mai multe companii din țară vînd gaz natural mai multor agenți economici cu un tarif cuprins între 11 și 14 lei, de două ori mai mic decît achită cetățenii. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă.

7
2
0
0
28

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?