X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Sandu, despre salariul său: „Nu-mi plîng de milă”

16 iun. 2023,, 08:45   Politică
4654 2

Președinta Maia Sandu nu-și dorește majorarea salariului, deși acesta ar fi unul din cele mai mici pe care le ridică demnitarii.

Potrivit șefei statului, la moment, este importantă consolidarea capacităților ministerelor, pentru a ne asigura că acestea pot oferi soluții eficiente și rapide cetățenilor. „Nu cred că e momentul să-mi plîng mie de milă, mi-am asumat această funcție, am știut ce salariu am și nu este o problemă aici”, a spus Maia Sandu.

Președinta a mai spus că în funcțiile ministeriale, trebuie angajați oameni competenți și că Republica Moldova nu-și poate permite să aibă ministere în care unii angajați nu îndeplinesc cerințele, traansmite Noi.md cu referire la tv8.

„Noi vrem ca ministerele noastre să fie capabile să ofere soluții, să schimbe lucrurile rapid pentru cetățeni. Se vor plăti salarii mai bune și exigențele față de cei care primesc salariile - vor fi mai mari. Cei care nu se descurcă vor trebui să plece”, a spus Sandu.

Amintim că Parlamentul a aprobat recent proiectul de modificare a Legii bugetului de stat pentru anul 2023, care prevede și majorarea salariilor pentru miniștri. Astfel, un ministru care primește acum un salariu de circa 28 de mii de lei, după aprobarea noilor valori de calcul, ar putea ridica peste 50 de mii de lei.


5
3
1
0
42

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?