Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Reprezentanții patronatelor: Codul Muncii trebuie modernizat

26 ian. 2020,, 14:30   Politică
3814 0

Una dintre probleme cu care se confruntă agenții economici din diverse domenii este insuficiența forței de muncă, o spun reprezentanții patronatelor.

În cadrul unei întrevederi cu premierul Ion Chicu, aceștia au menționat și necesitatea reglementării controalelor de stat, precum și necesitatea modernizării Codului Muncii, transmite IPN.

Reprezentanții Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova au accentuat importanța consolidării politicilor publice din domeniul construcției în cadrul unui singur minister. În opinia acestora, politica bugetar-fiscală trebuie să fie stabilită pe un termen de lungă durată. Alte subiecte discutate au vizat tichetele de masă, patentele de întreprinzător, desfășurarea licitațiilor publice, impozitele Horeca, reforma justiției și altele.

Prim-ministrul a expus viziunea Guvernului privind soluționarea problemelor abordate la ședință. În partea ce ține de diminuarea controalelor de stat, a precizat că în scurt timp va fi dizolvată Poliția economică.

Privind politica bugetar fiscală, a confirmat intenția Guvernului de a crea reguli clare și stabile pentru activitatea agenților economici. În acest sens patronatele au fost invitate pe platforma de negocieri, lansată de Ministerul Finanțelor, astfel încît pînă în luna mai 2020 să fie setate obiectivele politicii fiscale pentru anul 2021.

Premierul a declarat, citat într-un comunicat de presă al Guvernului, că toate problemele enunțate necesită o abordare sistemică, iar executivul este deschis pentru colaborare cu partenerii sociali pentru a găsi soluții.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?