X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

Japonia susține modernizarea instituțiilor de asistența medicală din Moldova

21 mar. 05:00   Societate
1596 0

Prim-secretara Ambasadei Japoniei în Republica Moldova Mori Mariko a participat la ceremonia de finalizare a ”Proiectul de dotare a IMSP Spitalul Raional Căușeni cu echipament pentru ultrasonografie”, finanțat de către Guvernul Japoniei în cadrul Programului ‘Kusanone’.

Din contul grantului în valoare de 40,085 USD s-a achiziționat un ultrasonograf pentru IMSP Spitalul Raional Căușeni. Proiectul urmărește fortificarea capacităților imagistice și de investigare a pacienților.

La eveniment au participat lucrătorii medicali, administrația instituției, Secretar de Stat al Ministerului Sănătății, dl Alexandru Gasnaș, Vicepreședintele raionului Căușeni, dl Cuciuc Oleg.

Prim-secretara Mori Mariko a spus că „Noul dispozitiv de diagnosticare cu ultrasunete va face posibilă efectuarea cîtorva mii de examinări pe an aici, la acest institut medical.” Totodată a mai menționat că „Japonia este de mulți ani partenerul Republicii Moldova în domeniul medical și al sănătății”.

Programul de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în Moldova în anul 2008. Pînă în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de 7.3 milioane USD pentru 88 de proiecte în domeniile educației, sănătății și utilităților publice.


7
0
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?