Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Republica Moldova și Franța au semnat un document de intenție pentru investiții în sectorul feroviar

16 mar. 10:30   Economie
2309 0

Republica Moldova și Franța au semnat un document de intenție pentru a dezvolta sectorul feroviar din țara noastră.

Guvernul francez și-a arătat deschiderea de a contribui financiar pentru digitalizarea sectorului și procurarea locomotivelor, a declarat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, după încheierea primului Forum Feroviar, organizat la Chișinău.

Potrivit oficialului, în următoarea perioadă urmează să fie convenite sumele disponibile și principalele echipamente care vor fi procurate.

„Astăzi, a fost prezentat acel plan de investiții necesar pentru reabilitarea infrastructurii feroviare. În baza acestui plan, am semnat acea scrisoare de intenție. Următorul pas este să discutăm foarte concret investiția care trebuie făcută. Prioritar, sînt vagoanele, locomotivele și echipamentele de întreținere. Deoarece situația este așa că vagoanele existente la Calea Ferată dacă nu vor fi înnoite, în următorii cinci ani, vor ieși din uz. Sînt finanțări care vor veni din partea guvernului francez, inclusiv Comisia Europeană, poate fi și credit, vedem dacă putem atrage și o anumită componentă de grant”, a declarat Andrei Spînu.

Andrei Spînu a notat că sectorul feroviar din Republica Moldova se confruntă cu un șir de provocări, iar pentru reabilitarea în totalitate a infrastructurii feroviare ar fi nevoie de aproximativ 3 miliarde de euro.

2
0
0
1
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?