X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

Renato Usatîi va candida pentru alegerile prezidențiale de anul viitor

27 iul. 2023,, 21:05   Politică
4616 0

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, este reticent că alegerile locale generale se vor desfășura pe 5 noiembrie 2023, de asta membrii formațiunii nu-și anunță candidații. În schimb, este convins că va candida în persoană pentru alegerile prezidențiale de anul viitor, cînd se încheie mandatul președintei Maia Sandu.

Mai multe declarații pe subiect a făcut la emisiunea „Puterea a Patra” de la N4, ediția de joi, 27 iulie curent.

Potrivit lui Renato Usatîi, desfășurarea alegerilor locale generale este sub semnul întrebării, pentru că sondajele interne arată că PAS – partidul de la guvernare – va obține rezultate mai mici. Asta se va răsfrînge și asupra reputației președintei Maia Sandu care, în opinia sa, își va depune candidatura pentru un nou mandat în 2024, transmite realitatea.

„Maia Sandu rămîne cu ale ei 37 la sută, dar Irina Vlah și Renato Usatîi se vor bate pentru turul II al alegerilor prezidențiale”, a prognozat Renato Usatîi. El este de părere că nu i se va permite să candideze, în contextul în care Maia Sandu va candida sub drapel UE, Irina Vlah – sub ce al Orientului Mijlociu.

„Am mers toată viața și voi merge doar cu drapelul Republicii Moldova. Este important să fiu lider național și celor care au părăsit țară cel puțin parțial să le creăm condiții să revină”, a adăugat Renato Usatîi.


Mai mult decît atît, politicianul a dezvăluit că va deține „o funcție mică” pînă la prezidențiale.

Întrebat de moderator, de unde vine convingerea că anume el se va bate pentru turul II al alegerilor prezidențiale, politicianul a explicat că, în urma dezvăluirilor despre „gazul mai ieftin” și „păcura îngropată”, sondajele interne arată că el a crescut de la 4%, la 7-10 la sută.

14
4
1
0
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?