X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Recean, mesaj pentru locuitorii Găgăuziei

17 mai. 2023,, 10:49   Politică
3677 1

Premierul Dorin Recean a chemat astăzi cetățenii la calm, în contextul tensiunilor legate de algerea bașcanului Găgăuziei.

Șeful executivului a menționat că doar instanța se va expune pe marginea validării scrutinului din autonomie. Totodată, Recean a precizat că legea va interveni pentru a combate orice tenativă de a impune o agendă străină interselor cetățenilor.

"Aș vrea să le transmit un mesaj cetățenilor autonomiei găgăuze: nimeni în locul lor nu va alege bașcanul, nici Chișinăul, nici Moscova, nici cei care se află acum de aiurea, în loc să vină aici să-și ispășească pedeapsa. Bașcanul Găgăuziei trebuie să fie ales conform legislașiei R.Moldova, conform legislației specifice a Autonomiei.

Rog toată lumea să fie calmă, instituțiile să funcționeze la toate nivelele. Constituția garantează tuturor cetățenilor dreptul la un proces echitabil. Problemele care au fost identificate au fost prezentate în instanță, iar instanța le va da o apreciere.

Algerile oricare ar fi ele, în orice colț al țrăii, trebuie să se întîmple conform legislației R.Moldova și în cadrul procedurilor stabilite de către sistemul de guvernare al țării.


Vreau să le menționez tuturor locuitorilor Găgăuziei că Guvenrul va continua să asigure serviciile publice pentru cetățenii din autonomie, vom lucra cu primarii, cu toți cei aleși care să le prezinte interesele. Ceea ce nu vom face - e să lucrăm cu oamenii care reprezintă alte interese decît a celor din atonomie. Sistemul legal va interveni ori de cîte ori va fi o altă agendă străină interselor cetățenilor", a menționat Dorin Recean la ședința de astăzi a Guvernului.

Menționăm că ofițerii Centrului Național Anticorupție au efectuat ieri percheziții la sediul Consiliului Electoral Central al Găgăuziei, în cadrul unui dosar privind coruperea alegătorilor. CNA a anunțat că există „o bănuială rezonabilă” că în listele electorale au fost incluse persoane decedate și persoane din afara țării, din numele cărora s-ar fi votat în favoarea candidatei Partidului Șor.

7
0
0
0
48

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?