COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2955
Puterea stiri: 6908
Coronavirus stiri: 7679

Reacții după numirea noului Ombudsman: „Ne-au insultat inteligența”

24 sep. 12:44   Politică
688 1

„Ne-au insultat inteligența. Era suficient să se spună direct și pe față: da, a fost un vot politic, ni-l asumăm. Atît”.

Așa a comentat cercetătorul și expertul în domeniul mass-media și comunicare Victor Gotișan rezultatele concursului pentru funcția de Ombudsman și votul oferit ieri în Parlament de PAS cîștigătoarei Natalia Moloșag. În același context, directorul executiv al Asociației Promo-LEX, Ion Manole, a menționat că „a fost un vot simplu, plictisitor și antidemocratic”, opinie, susținută și de Sorina Macrinici, consilier la Centrul de Resurse Juridice, transmite unimedia.info.

„Știți ce e cel mai neplăcut în situația asta? Nu faptul că cel ales nu a meritat. Ci, ce spunea un fost șef de al meu, e că are loc un fel de: insulting our inteligence. Pur și simplu era suficient să se iasă și să se spună direct și pe față: da, a fost un vot politic, ni-l asumăm. Atît. Or, toată vorbăria asta acuma că, mi-te, Doamne, ambii finaliști sînt exact la fel de buni, pur și simplu nu ține - din simplu considerent că rezultatele votului au arătat altceva. Dacă sînt la fel de buni - sînt sigur că celălalalt candidat nu se alegea cu … zero voturi din partea partidului majoritar. Repet, era mai ok dacă, simplu, se recunoștea că a fost un vot politic.

PS. Nu știu dacă este ceva mai nasol decît să îți spună cineva, direct, și pe față că, ești prost, tu avînd discernămîntul și expertiza să îți dai seama că lucrurile stau altfel”, a menționat cercetătorul media Victor Gotișan.

Opinia este împărtășită și de către directorul executiv al Asociației Promo-LEX, Ion Manole. „Avocatul Poporului a fost votat de către majoritatea parlamentară printr-un vot exclusiv politic asumat. Anume vot politic îl voi numi, pentru că nu am auzit nici întrebări și nici careva obiecții la adresa candidaților.


După mine, a fost un vot simplu, plictisitor și antidemocratic dacă doriți. Pe parcursul anilor am contestat fenomenul numit „mașină de vot” în Parlament și am declarat că noi, cei mulți, chemați odată la 4 ani să alegem, vrem să avem 101 voci în Parlament, care indiferent de partidul sau fracțiunea din care fac parte să participe și să se implice activ de la tribuna centrală a Legislativului ca să își convingă atît colegii cît și alegătorii cu argumente privind votul său pro sau contra. Așadar, mesajul meu nu este despre candidați. este despre procesele democratice și fenomenele politice, care de regulă nu sînt perfecte. Nu de alta, dar data trecută a fost la fel, o spun din propria experiență”, e punctat Ion Manole.

Aceeași poziție este exprimată și de Sorina Macrinici, consilier la Centrul de Resurse Juridice. Subscriu în totalitate la cele scrise de Ion Manole. Mai mult ca atît, cei doi candidați nu au avut măcar cîte 5 minute să se prezinte și să vorbească despre viziunea lor asupra instituției Avocatului Poporului.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽