X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

R.Moldova are un nou Avocat al Poporului. Pentru cine și-a dat votul Parlamentul

23 sep. 2021,, 16:27   Politică
2618 8

Natalia Moloșag a fost numită în funcția de Avocat al Poporului, pentru un mandat de șapte ani.

Un proiect de hotărîre în acest sens a fost aprobat cu votul a 57 de deputați. Tot în cadrul ședinței de astăzi, Natalia Moloșag a depus jurămîntul.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a felicitat-o pe Natalia Moloșag cu ocazia numirii sale în funcția de Avocat al Poporului și i-a urat mult succes în activitatea sa. ”Vrem să vedem instituții funcționale. Asta este o șansă de a demonstra că instituția Avocatului Poporului este una funcțională, care poate să asigure respectarea drepturilor omului”, a menționat Speakerul.

Natalia Moloșag este licențiată în drept și a fost premiată pentru inițiative în domeniul drepturilor omului în Gala premiilor ONU.

Potrivit CV-ului, Natalia Moloșag are o pregătire teoretică și practică în domeniul drepturilor omului. În cei peste 15 ani de activitate, s-a dedicat acestui segment de activitate, atît la nivel național, cît și la nivel internațional. Pe lîngă asta, Natalia Moloșag a contribuit la fundamentarea sistemului de asistență juridică garantată de stat.


Menționăm că 11 persoane au depus dosare la concursul de selectare a candidaților la funcția de Avocat al Poporului. Nouă dintre ele au fost admise la proba interviului, iar Natalia Moloșag a obținut nota maximă.

Potrivit legislației, candidatul la funcția de Avocat al Poporului trebuie să întrunească mai multe condiții, printre care vechimea în muncă de cel puțin zece ani și activitate notorie în domeniul apărării și promovării drepturilor omului. De asemenea, candidatul nu trebuie să aibă, în ultimii cinci ani, rezultate negative la testul de integritate profesională.

La data de 4 februarie 2021, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat Hotărîrea privind încetarea mandatului Avocatului Poporului înainte de termen și a declarat vacantă funcția de Avocat al Poporului (Ombudsman).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?