Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Reacția Ministerului Justiției la inițiativa lui Șor de a-și crea bloc politic

27 iun. 2023,, 12:50   Politică
3649 0

Ministerul Justiției va verifica minuțios, din punct de vedere legal, inițiativa lansată de fugarul Ilan Șor de a forma blocul politic „Șansă, Obligații, Realizări”, abreviat ȘOR.

Rreprezentanții ministerului au comunicat că potrivit legii este interzisă utilizarea denumirilor care pot crea confuzie, similitudini sau pot induce în eroare alegătorii, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

„Inițiativa de a înregistra un bloc electoral cu denumirea Ș.O.R. urmează a fi verificată minuțios din punct de vedere legal. Legea este clară: nu pot fi preluate denumiri ce creează confuzie, similitudini și duc în eroare alegătorii”, precizează Ministerul Justiției.

Potrivit comunicatului, Comisia Electorală Centrală va analiza atent solicitarea de înregistrare a blocului ȘOR și va lua o decizie în conformitate cu prevederile legale.

„Decizia Curții Constituționale nu poate fi încălcată, iar în acest caz, Comisia Electorală Centrală va evalua și lua o decizie privind înregistrarea concurentului electoral”.


La o săptămînă după ce Partidul Șor a fost scos în afara legii, fugarul Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară”, a anunțat despre formarea blocului politic „Șansă, Obligații, Realizări”, care va fi format din două partide mai puțin cunoscute.

Este vorba despre Partidul politic Moldovenesc „Ai Noștri”, asociat cu forțe proruse și „Forţa de Alternativă şi de Salvare a Moldovei”, condusă de un lider care a colaborat și anterior cu Partidul Șor.

Partidul Șor a fost scos în afara legii de Curtea Constituțională a pronunțat, pe 19 iunie.

10
4
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?