X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Raportorul pentru Moldova de la APCE: Alegerile au fost ca un test

3 iul. 2018,, 12:30   Politică
2737 1

Alegerile de la Chișinău au fost ca un fel de test pentru democrație și societate.

Declaraţia îi aparţine raportorului pentru Moldova al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Egidijus Vareikis, şi a fost făcută în cadrul unui interviu pentru radio Europa Liberă.

Potrivit lui Vareikis, deciziile justiției şi ale Comisiei Electorale Centrale, trebuie să fie acceptate, afirmînd că pînă la urmă, pentru APCE nu este clar ce s-a întîmplat și cine este responsabil de situaţia creată.

"Deciziile justiției, ale Comisiei Electorale Centrale, care se presupune că sînt independente, trebuie să fie acceptate. Uitîndu-ne la acest întreg tablou înțelegem de ce țara se află sub procedura de monitorizare aici, la APCE. Instituțiile Europene pot avea opiniile lor. Eu, ca raportor, nu pot judeca în alb și negru. Am nevoie de mai multe informații și de o imagine de ansamblu”, a declarat raportorul APCE.

„Aș începe prin a spune că este decizia suverană a oricărei țări ce sistem electoral alege și aplică. Și desigur, alegerile sînt testul. Ce se intîmplă acum cu alegerile de la Chișinău, chiar dacă nu are neapărat legătură cu alegerile parlamentare, este un semnal prost. Dacă alegerile merg prost, nu este bine pentru țară”, a adăugat Egidijus Vareikis.


Amintim că la 29 iunie curent Comisia Electorală Centrală a declarat nule alegerile locale din Chişinău, conformîndu-se deciziei instanței de judecată.

Totul vine după ce Curtea Supremă de Justiție, a menținut decizia primelor două instanțe (Judecătoria Chișinău și Curtea de Apel), prin care nu s-a validat mandatul de primar al lui Andrei Năstase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?