Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Oleinic: A fost creat un precedent cu grave consecințe pentru alegeri

2 iul. 2018,, 12:24   Politică
4217 2

Decizia de invalidare a alegerilor primarului capitalei este dovada antireformei din sistemul de justiție promovată la insistența Uniunii Europene în ultimii cinci ani. Și este dovada putrefacției sistemului judecătoresc.

Despre aceasta liderul Partidului Popular din Republica Moldova (PPRM), Alexandru Oleinic scrie într-o postare pe site-ul oficial al formaţiunii.

Potrivit lui, „justiția moldovenească are nevoie de o schimbare radicală, prin avansarea în sistem a celor mai onești juristi, a celor mai corecti în aplicarea legii și a celor mai responsabili de decizia pronunțată”. „Cred că a venit timpul să trecem la alegerea judecătorilor prin votul cetățenilor, pentru ai responsabiliza în respectarea drepturilor și libertăților constituționale”, notează Alexandru Oleinic.

În opinia sa, „prin decizia pronunțată, sitemul judecătoresc din Republica Moldva a creat un precedent cu grave consecințe pentru viitoarele alegeri și pentru existența puterii a patra în stat – puterea judecătorească”. „Un precedent pentru imaginea Republicii Moldova ca stat democratic. Toate consecincele care vor urma sînt pe seama celor care au votat pentru o astfel de decizie, pe seama responsabilității depline a sistemului judecătoresc. Nimeni nu este în drept să-i fure poporului viitorul pentru care votează!”, afirmă liderul PPRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?