Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Popescu la Paris: "Aderarea Republicii Moldova la UE reprezintă visul generației noastre"

10 iun. 10:30   Politică
1286

În contextul vizitei la Paris, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a discutat cu Catherine Colonna, ministra pentru Europa și afaceri externe a Franței, întrevedere ce are loc la scurt timp de la ce dintre președinta Maia Sandu cu președintele Emmanuel Macron.

Cu această ocazie ministrul Nicu Popescu a remarcat că frecvența acestor interacțiuni este un semn al prieteniei dintre cele două țări.

Vicepremierul Nicu Popescu a felicitat-o pe șefa diplomației franceze cu ocazia numirii recente în funcție și i-a lansat invitația de realiza o vizită la Chișinău.

„Mi-am exprimat convingerea că dialogul bilateral și cooperarea sectorială moldo-franceză se vor concretiza, în continuare, în numeroase proiecte - unele deja în desfășurare în cooperare cu Agenția Franceză de Dezvoltare.” – a spus oficialul moldovean.

A fost evocată, de asemenea, intenția de a semna, în timpul apropiat, Convenția pentru evitarea dublei impuneri și de a avansa discuțiile cu privire la conversiunea permiselor de conducere.


Interlocutorii au remarcat avansarea proiectelor concrete, precum renovarea căii ferate Chișinău-Ungheni, și a celor investiționale, în special în domeniul energiei regenerabile.

În contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei și a consecințelor profunde asupra țării noastre, șeful diplomației de la Chișinău a mulțumit pentru sprijinul politic și umanitar acordat de către Franța, inclusiv co-organizarea împreună cu Germania și România a conferinței donatorilor „Platforma de sprijin a Republicii Moldova” și acordarea, în cadrul acesteia, a unui suport financiar în valoare de 126 milioane euro.

„Președinția franceză în cadrul Consiliului Uniunii Europene va rămâne una istorică pentru țara noastră, fiind perioada când am depus cererea și am transmis chestionarul privind aderarea țării noastre la UE. Acest demers reprezintă visul generației noastre, o aspirație pentru apartenența la un spațiu al păcii, stabilității și al familiei statelor democratice.” – a conchis ministrul Nicu Popescu.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав