X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Nicu Popescu s-a întîlnit cu guvernatorul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei

9 iun. 2022,, 15:45   Politică
2114 0

9 iunie 2022, Paris – În debutul programului său de lucru la Paris viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a avut o întrevedere cu guvernatorul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, Carlo Monticelli.

Vicepremierul Nicu Popescu a comunicat interlocutorului aprecierea autorităților de la Chișinău pentru proiectele băncii implementate în Republica Moldova care se referă la locuințe sociale, sănătate, infrastructură, inclusiv construcția unui nou penitenciar conform standardelor europene, precum și suportul care a fost acordat în combaterea pandemiei de COVID-19 și gestionarea crizei de refugiați.

„Deschiderea Băncii de a sprijini proiecte de dezvoltare în Republica Moldova contribuie la efortul autorităților de modernizare și transformare a sectoarelor prioritare, promovarea coeziunii sociale și atingerii obiectivelor de dezvoltare durabilă.” – a punctat ministrul Nicu Popescu.

La rîndul său, Carlo Monticelli a acceptat invitația de a vizita țara noastră pentru a continua discuțiile privind oportunitățile de cooperare cu Banca pentru Dezvoltare a Consiliului Europei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?