Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 509

Popescu, despre evenimentele din Rusia: "Ne amintesc că trebuie să ne continuăm parcursul european "

24 iun. 2023,, 16:55   Politică
3149 1

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a venit cu o postare pe rețelele sociale, în care menționează despre situația din Federația Rusă.

"Cu toții sîntem martorii evenimentelor care se desfășoară în Rusia, iar acestea ne aduc aminte, încă o dată, că pentru a păstra pacea, stabilitatea și democrația în țara noastră, e important să continuăm parcursul de aderare la Uniunea Europeană.

Este mai important ca niciodata să ne îndepărtăm de spațiul euroasiatic al distrugerii și războiului. În Moldova nimeni nu are nevoie de război și dezbinare, indiferent de etnie sau limbă vorbită, fie ea română, rusă, găgăuză, ucraineană sau bulgară.

De aceea, avem o singură șansă de a păstra pacea în țara noastră, de a progresa și de a ne dezvolta, și anume să continuăm pe drumul european al țării noastre. Doar în UE putem păstra pacea, respectul pentru diversitatea culturală și pentru drepturile și libertățile omului.

Astăzi, indiferent de preferințele noastre politice sau geopolitice - este imperativ să ramînem uniți împotriva războiului și să acționăm împreună pentru a aduce Republica Moldova în Uniunea Europeană", se arată în mesajul oficialului.

7
1
0
0
27

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?