Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4067

Estonia începe să închidă pe timp de noapte punctul de control de la granița cu Rusia

1 mai. 17:00   Externe
1892 0

De la 1 mai, punctul de control Narva-1 de la granița dintre Estonia și Rusia a încetat să mai funcționeze non-stop. Despre acest lucru relatează radiodifuzorul estonian ERR, după cum scrie European Pravda.

Punctul de control are un nou regim de lucru, de la ora 7.00 la 23.00, conform deciziei guvernului.

Serviciul Poliției de Frontieră se așteaptă ca toate persoanele care trec frontiera să fi fost informate despre noul regim de lucru și să nu se afle într-o situație dificilă.

„Dacă cineva ar putea sta acolo, dacă vedem pe cineva mergînd spre punctul nostru de control de frontieră, bineînțeles că îl vom verifica și îl vom lăsa să treacă”, a declarat Marek Livi, șeful punctului de control de frontieră Narva-1.

Partea estoniană a transmis părții ruse informația că punctul de control al frontierei din Narva trece la un nou mod de operare.


De asemenea, toate companiile de autobuze, care efectuează transport pe rutele spre Sankt Petersburg, și-au anulat cursele de noapte și au înăsprit programul de zi.

Modificările în activitatea punctului de trecere a frontierei sînt legate de lucrările de construcție la punctul de control rusesc de la Ivangorod, din cauza cărora posibilitatea de trecere a frontierei cu vehicule a fost închisă de la 1 februarie.

Potrivit Ministerului estonian de Interne, acest lucru a redus în mod semnificativ numărul de persoane care trec frontiera prin punctul de trecere de la Narva.

2
0
1
1
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?