X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

UPDATE: Plîngere pe numele bărbatului care a insultat vorbitorii de limba rusă

30 aug. 2018,, 14:45   Politică
6687 22

UPDATE 14:45

Cîțiva reprezentanți ai Partidului Socialiștilor din Moldova au mers azi la sediul Procuraturii Generale pentru a depune plîngere pe numele unui participant la protestul de duminică, pe motiv că acesta ar fi ofernsat vorbitorii de limbă rusă din Republica Moldova.

Potrivit lui Alexandr Odintsov, consilier municipal din partea PSRM, protestatarul i-ar fi zis unui vorbitor de limbă rusă: „Nu vorbi porcește”.

Socialistul susține că cere procurorilor ca această persoană să fie identificată și să fie pedepsită, pentru că prin expresia sus-menționată el ar fi încălcat Constituția Republicii Moldova, Legea privind nediscriminarea, Legea privind protecția minorităților naționale ș.a.

Nu se cunoaște dacă cererea socialiștilor a fost ori nu înregistrată, or, angajații Procuraturii Generale, ca și majoritatea bugetarilor, se află săptămîna aceasta în vacanță, iar în clădirea Procuraturii se află doar angajații serviciului de pază.

12:00 - Deranjaţi de comportamentul bărbatului, care a insultat cetățenii vorbitori de limbă rusă la protestul din 26 august, consilierii municipali și activiștii civici vor depune o plîngere pe numele acestuia.


Astfel, astăzi, la ora 13, aceştia se vor deplasa la Procuratura Generală pentru a cere tragerea la răspundere a individului care şi-a permis să insulte mai mulţi protestatari.

Cel care s-a arătat deranjat de faptul că la protest se vorbea şi în limba rusă este un locuitor al satului Codru, pe nume Tudor Drețcari, în vîrstă de 59 de ani.

S-a dovedit că el primește o pensie din partea Federației Ruse, deoarece în decembrie 2015 a dobîndit cetățenia rusă în cadrul programului de strămutare. În 1985, Drețcari a absolvit școala secundară a Ministerului Afacerilor Interne al URSS la Chișinău, apoi a lucrat în organele de drept.

În ciuda unor astfel de legături strînse cu Rusia, Tudor Drețcari consideră limba rusă ca fiind „porcească”. Însă acest lucru nu l-a împiedicat să-și creeze o pagină în rețeaua socială rusă "Odnoklassniki".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?