Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Igor Demciucin pune la îndoială rezultatele concursului de la Procuratura Generală

26 feb. 16:09   Societate
2645 0

După cererile depuse de Ion Munteanu, Procuror General Interimar, și Igor Demciucin, pretendent la șefia Procuraturii Generale, a depus trei cereri în dimineața zilei de luni, 26 februarie curent, la Consiliul Superior al Procurorilor (CSP).

Demciucin solicită plenului CSP să exludă fișele de evaluare a candidaților la funcția de Procuror General, completate de ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru și președintele CSP, Dumitru Obadă, dar și transmiterea către Comisia de evaluare a procurorilor (Comisia Vetting) informațiile cu privire la candidatul Igor Demciucin, în vederea evaluării externe a integrității etice și financiare, de rînd cu informațiile cu privire la candidatul Octavian Iachimovschi.

Documentele, semnate și depuse de Demciucin la secretariatul CSP, au fost expediate pe adresa redacției Realitatea.md. Precizăm că membrii CSP au planificată o ședință pentru ziua de luni, 26 februarie curent, la ora 16:00.

Amintim că joi seara, 22 februarie curent, Octavian Iachimovschi a fost propus de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) pentru a trece Comisia Vetting. în procesul de selectare a candidatului pentru funcția de Procuror General al Republicii Moldova.

Între timp, procurorul general interimar, Ion Munteanu, a depus la CSP două cereri, una prin care a cerut eliberarea copiilor fișelor de evaluare a candidaților, completate de membrii CSP, iar a doua – publicarea lor pe site-ul CSP. Procurorul general interimar a menționat că nu are niciun dubiu referitor la „corectitudinea acordării punctajului”.

16
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?