Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Platforma DA cere Parlamentului să nu voteze candidații lipsiți de integritate la funcția de judecător

4 noi. 2021,, 12:14   Politică
2962 2

Platforma DA cere majorității parlamentare să nu voteze candidații lipsiți de integritate la funcția de judecător la Curtea Supremă de justiție.

Astfel, potrivit formațiunii politice, numirea oricărui candidat dintre cei propuși Parlamentului, ar compromite promisiunea actualei guvernări de a promova doar oameni integri în funcțiile înalte din sistemului judiciar, iar acest fapt poate deveni un semnal negativ pentru întregul sistem judecătoresc, și anume, „сă doar avînd afiliere politică și demonstrînd obediență, poți face o carieră de succes.”

„Astăzi, Parlamentul Republicii Moldova urmează să decidă numirea în funcția de judecători la Curtea Supremă de Justiție a trei candidați, despre care presa de investigație a scris de nenumărate ori că ar fi lipsiți de integritate. Una dintre cele mai controversate candidaturi este cea a judecătorului Dorel Musteață, care a reușit să facă o carieră profesională fulminantă în perioada statului capturat, demonstrîndu-și obediența față de factorii politici: Plahotniuc – Dodon.

Platforma DA precizează că, anume acest candidat a primit raport pozitiv din partea Comisiei de specialitate, trezind, astfel, dubii că ar exista o înțelegere obscură pe acest subiect. Candidatura lui Dorel Musteață trezește mari semne de întrebare față de legalitatea procedurilor aplicate pentru a fi numit judecător la CSJ și lezează principiile statului de drept, meritocrației și dă un semnal negativ întregului sistem judecătoresc că doar avînd afiliere politică și demonstrînd obediență, poți face o carieră de success în sistem. Numirea acestuia la funcția de judecător la CSJ poate fi echivalată cu promovarea oricărui ministru din perioada statului capturat în funcția de prim-ministru al Republicii Moldova.

Platforma DA atenționează că numirea oricărui candidat dintre cei propuși Parlamentului, compromite promisiunea promovării oamenilor în funcții înalte în sistemului judiciar doar după o evaluare extraordinară sub aspectul de integritate și profesionalism, cît și verificarea averilor acestora raportate la veniturile oficiale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?