Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Plahotniuc critică dur decizia cu privire la suspendarea finanțării de către UE

6 iul. 2018,, 13:57   Politică
5222 14

Guvernarea a realizat integral angajamentele asumate în fața UE, iar decizia de suspendare a ajutorului macrofinanciar este una politică, a declarat astăzi liderul PDM, Vlad Plahotniuc, citat de Noi.md.

În opinia lui Plahotniuc, decizia de a suspenda ajutorul financiar a fost promovată de un anumit grup politic european, care, de fapt, apără interesele Maiei Sandu și ale lui Andrei Năstase. Potrivit liderului democraților, rezoluția adoptată recent a fost o măsură de răspuns la refuzul guvernării de a se implica în actul justiției, pentru a influența cumva validarea alegerilor locale.

„Noi ne-am îndeplinit integral angajamentele față de UE, însă un grup politic european care susține anumite partide de la noi, au făcut astfel ca platforma DA și PAS să aibă beneficii electorale în viitoarele alegeri. Unii deputați din Parlamentul European au considerat că pot suspenda finanțarea, din simplul motiv că Guvernul nu a acceptat să se implice în justiției, să determine schimbarea deciziei de invalidare a alegerilor din Chișinău”, a comentat Plahotniuc.

Politicianul a mai remarcat că în Parlamentul European nu a existat un consens larg pe marginea deciziei de suspendare a asistenței financiare, ceea ce denotă că la mijloc au fost anumite interese.

„În realitate această rezoluție promovată de Sandu și Năstase împotriva moldovenilor nu-și va atinge scopul cinic, prin care și-au dorit ca cetățenii să sufere financiar. Creșterea economică atestată în ultimii ani ne permite să continuăm proiectele începute și să demarăm proiecte noi. PD rămîne ferm angajat pe calea reformelor și modernizării R. Moldova, rămînem ferm angajați pe parcursul spre Vest, atît la nivel politic, cît și strategic de dezvoltare”, a conchis Vlad Plahotniuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?