X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 507
Preşedintele stiri: 4002

PD reacționează la acuzațiile primarului de Băcioi

8 iun. 2018,, 13:10   Politică
3393 6

După ce primarul de Băcioi, Vitalie Șalari, a cerut azil politic și a declarat că ar fi persecutat de PD și deputatul Constantin Țuțu, originar din localitate, PD vine cu o reacție.

Purtătorul de cuvînt al PDM, Vitalie Gămurari, a spus că declarațiile lui Șalari „sînt politice și nu merită comentate”, iar solicitarea sa de azil politic va fi zădarnică dacă Șalari are într-adevăr dosare pe numele său.

„Sînt declarații politice și nu merită a fi comentate. Dacă se întîmplă ceea ce spune dumnealui, există organele de drept care trebuie să se sesizeze. Dacă el are într-adevăr anumite dosare penale pe spatele lui, majoritatea statelor lumii nu acordă azil politic dacă ești implicat în acte de corupție sau dacă există specific politic. Dacă poate dovedi acest lucru, atunci e altceva. La moment declarațiile sale nu au probe și el le face în contextul funcției pe care le ocupă. Bine, există prezumția nevinovăției și nu vreau să spun nimic despre dumnealui”, a declarat Gămurari pentru Agora.

Șalari a mai spus că la primărie s-a creat un grup de consilieri democrați și socialiști care, împreună, au repus în funcție o fostă secretată la primărie care a semnat, acum șapte ani, „sute acte pentru oferire de terenuri în mod ilegal”.

„Toți consilierii au fost aleși prin metode democratice, așa cum a fost ales și dumnealui. Trebuie să găsească limbă comună cu fiecare din ei. Indiferent din care partid fac parte, ei reprezintă cetățenii”, comentează Gămurari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?