X 

Opinie: Ministrul mediului ignoră problema Nistrului

1 dec. 2021,, 13:14   Politică
2283 0

Despre aceasta a scris fosta deputată PPDA Inga Grigoriu pe o rețea de socializare. „Studiul de jumătate de milion de dolari, ignorat de activista mediului, actuala ministră”. Grigoriu: Vom ieși la proteste. transmite noi.md cu trimitere la unimedia.

Fosta deputată a Platformei DA, Inga Grigoriu amenință cu proteste dacă guvernare nu va soluționa problema iscată pe rîul Nistru, odată cu lucrările inițiate de Ucarian la Hodrocentrală. Grigoriu a publicat și concluziile unui studiu PNUD pe situația respectivă, care demonstrează că impactul Complexului Hidroenergetic Nistrean asupra rîului se resimte puternic, mai ales pe un sector de 150 de kilometri în aval de Naslavcea. „Să înțelegem că această gravă problemă ecologică nu mai reprezintă o prioritate pentru fosta activistă de mediu, actuala ministră?”, scrie Inga Grigoriu.

Reamintim că potrivit unor declarații făcute ieri de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, problema ecologiei rîului Nistrului este un subiect prioritar pe agenda autorităților moldovenești și ele doresc să instituționalizeze această problemă și să găsească soluții acceptabile în cadrul unui dialog cu reprezentanții Ucrainei și Uniunii Europene.

"Este un subiect prioritar pe agenda noastră. Veți vedea că la declarația comună pe care am emis-o împreună cu UE, situația din jurul rîului Nistru este menționată. Este un subiect care îl discută atît cu UE, cît și cu Ucraina. Actualmente pregătim o adresare comună cu Ucraina, pentru ca UE să ne ofere o analiză a impactului hidrocentralei de pe Nistru", a declarat Ministrul de Externe.

"Speranța mea este că vom ajunge la un acord cu partea Ucraineană în următoarele săptămîni și din momentul în care vom trimite această solicitare către UE vrem să instituționalizăm acest subiect pe marginea ecologiei rîului Nistru.


Cel puțin în dialogul pe care îl am cu colegii noștri dela Kiev, ei și-ar dori să găsim o soluție, dar speranța mea este că în cîteva săptămîni o să vă pot da mai multe informații pe acest subiect.

Cel puțin, în dialogul meu cu colegii noștri de la Kiev, ei au vorbit pentru a găsi o soluție și sper că în câteva săptămâni voi putea să vă ofer mai multe informații pe această temă", a spus șeful diplomației moldovenești”, a declarat șeful MAEIE.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?