COVID-19 : VACCINAȚI 1 006 241  INFECTAȚI 412 231 (+2834)   TRATAȚI 371 836     DECESE 10 542(+20)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 531
Coronavirus stiri: 7861

Cascada de centrale electrice de pe Nistru va distruge în totalitate acest rîu (FOTO)

29 noi. 2021,, 16:13 (reactualizat 29 noi. 2021,, 22:00)   Societate
3110 3

Cascada de centrale electrice de pe Nistru va distruge în totalitate acest rîu, deoarece el deja acum nu este foarte adînc.

Despre acest lucru scriu cititorii portalului Noi.md, prezentînd fotografii recente cu rîul Nistru puternic înămolit la granița dintre regiunile Hmelnițki și Cernăuți din Ucraina.

"Rămîne acum să construim o cascadă de centrale electrice și să distrugem în totalitate acest rîu. Apropo, cine știe la ce etapă se află acum acest proiect?", se întreabă ei, menționînd, de asemenea, că dacă Nistru se va transforma într-un pîrîu, acest lucru va avea un impact puternic și asupra agricultorilor, va fi distrus ecosistemul și așa deja vulnerabil și grav afectat.

Menționăm faptul că anterior, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că problema construirii unei centrale hidroelectrice pe Nistru, care, potrivit unor ecologiști, amenință aprovizionarea cu apă a țării noastre, a fost inclusă pe agenda structurilor UE, la inițiativa părții moldovenești, iar Moldova poartă numeroase discuții cu partea ucraineană pe această temă.

"Am discutat serios subiectul cu Ucraina și la Bruxelles, a fost o discuție inclusiv cu conducerea UE. Pe subiectul cantității de apă nu există pericol, cum a arătat și evaluarea făcută de experți PNUD, există probleme cu biodiversitatea, dar discuțiile sînt în curs de desfășurare și au loc cu participarea UE. Aici vrem să intervenim cu standarde ecologice. Uniunea Europeană are cele mai înalte standarde de mediu. Dacă subiectul se află pe ordinea de zi, nicio ședință nu se desfășoară fără a discuta acest subiect. Discutăm de fiecare dată pentru a ajunge la o decizie finală la acest subiect", a spus Maia Sandu.


0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X